's-hertogenbosch

zondag 18 februari 2018

specialist in stadswonen

Verkocht: appartement Water en Vuurplein 7 b te #'S-Hertogenbosch https://t.co/w3Ryaopusk

Verkocht: woonhuis Sint Jorisstraat 14 a te #'S-Hertogenbosch https://t.co/pEtuvocQe2

Verkocht: woonhuis Graafseweg 238 te #'S-Hertogenbosch https://t.co/EKgjIqwAPA

Verkocht: woonhuis De Meerkoet 1 te #Sint-Michielsgestel https://t.co/tNHhZeBlDN

kabelbaan

Column juni 2016

Column juni

 

IETS OM EENS OVER NA TE DENKEN

 

's-Hertogenbosch is echt een stad voor dagjesmensen. Nederlandse, maar zeker na het Jeroen Boschjaar ook buitenlandse gasten, komen graag en veel. Van deze vorm van toerisme moet de middenstand het in toenemende mate hebben. Met het internetwinkelen als steeds grotere bedreiging zal vooral het funshoppen over blijven. En daar zijn we goed in. Met omliggende steden als Tilburg, Eindhoven en Nijmegen is de concurrentie dan ook goed aan te gaan.  Het schort echter aan de infrastructuur.

Transferia hebben inmiddels bewezen een goede oplossing te zijn voor mensen die een dagje komen genieten van onze mooie oude stad.  Maar dit kan zeker beter. Waarom zou je dan niet van deze behoefte een  attractie maken?  Stel; je maakt een echt groot transferium, direct aan de A2, tegenover de Oosterplas. Met een eigen op- en afrit naar de snelweg. En stel je legt een kabelbaan, (zoals op de wintersport)  van daar naar het centrum. Dit kan prima over de Zuid Willemsvaart en zelfs verder. Technisch een beproeft vervoersmiddels en het vormt geen belasting voor het bestaande wegennet. Sterker nog, het stelt je in staat de ruimte er onder in te richten met meer groen, bredere voetpaden of zelfs een boulevard en pleziervaart.

Met deze investering zal  's-Herogenbosch nóg meer publiek trekken. VVV en digitale fora zullen er graag over schrijven en eenmaal eens geprobeerd zal het een efficiënte en duurzame manier blijken te zijn om van de A2 naar het centrum te komen. Ook de forens kan er dus dankbaar gebruik van maken,  de Hockeyclub word  vanuit het centrum makkelijker bereikbaar en de Oosterplas krijgt een nadrukkelijkere recreatiefunctie voor de binnenstadse bewoners.  Tegelijkertijd vind de stad een mooi contrast tussen historie en de nieuwe tijd. 

Veel voordelen dus, maar voorop staat de middenstand. want een goed functionerende middenstand is van vitaal belang voor de toekomst van de stad.

 Ik weet dat dit een aantal gedachtensprongen vergt, maar probeer er maar eens een gat in te schieten. Ik daag je uit. 

 

1a.JPG

Column april

Iets om eens over na te denken

Al zo’n 19 jaar ben ik makelaar in de binnenstad. Als gespecialiseerd kantoor is je portefeuille met woningen een gevolg van je persoonlijke interesses. Bij mij is dat de binnenstad en de jaren ‘30 wijken daar omheen. Logisch. Want als je van je hobby jouw vak maakt, hoef je jouw hele leven niet te werken. Een van de leukste kanten van mijn vak is de ontwikkeling van de stad. En daar wil ik soms graag over meepraten.

Zo speelt nu de discussie over de Zuid Willemsvaart. De binnenstad was vroeger namelijk groter. Met de komst van het kanaal is destijds een reep van het oude centrum afgesneden. Daardoor ontstond er in de afgelopen eeuw bebouwing die niet hoort bij een stadshart. Jammer. Met het vervallen van de beroepsvaart ontstaat er nu een nieuwe discussie. Wat nu? Ook de gemeente heeft de wijsheid niet in pacht. Jaren geleden startte zij de actie ‘flessenpost’ waarbij burgers gevraagd werd naar hun ideeën. Van dempen voor een stadspark tot het aanleggen van een kabelbaan: tal van ideeën passeerden de revue.

Sluis 0 is versleten. Renovatie vraagt om een hoge investering. Volgens mij hét moment om eens na te denken of de sluis daar wel moet blijven. Als Sluis 0 verhuist naar de westkant (ter hoogte van de Citadel), stijgt het water in het binnenstadse tracé. Met damwanden wordt de oever recht en ontstaat er een smallere, hogere vaart en een bredere, bruikbare oever. Beide kanten van de stad zijn zo veel meer met elkaar verbonden. De Noordzijde kan zo een nieuwe invulling krijgen.  Te denken valt aan een goed afgewogen combinatie van horeca, recreatie en cultuur (Kruithuis). De waterkant van die oever ligt tenslotte op het zuiden.

De huidige bebouwing langs dit stuk van de Zuid Willemsvaart kan nieuwe functie maar gedeeltelijk invullen. Maar met de gewonnen grond kan er wellicht een strip met kleinschalige bebouwing komen die deze functie wél kan dragen. Overigens, ook bij nieuwe bouwaanvragen,  verderop aan het kanaal, mag volgens mij best rekening gehouden worden met de veranderende functie van dit gebied. Tot nu toe stond de Gemeente afwijzend tegenover gedetailleerde gevels met uitkragende balkonnen. Maar juist die buitenruimtes leggen naar mijn mening een relatie tussen de woning en hun omgeving en zorgen voor een vriendelijke gevelwand.

Zoveel mogelijkheden, zoveel vragen. Leggen we hier een stadsstrand aan? Mag er wel horeca komen? Hoe gaan we verschillende functies combineren? Wat wordt de rol van het Kruithuis? Kortom: wat willen we met deze kant van de stad?

Het is ongetwijfeld niet eenvoudig. Er zijn tal van belangen, meningen en ideeën. Maar het is en blijft een prachtige kans voor extra kwaliteit in onze stad. Die kans moeten we met beide handen aanpakken. Met dit gebied terug bij de binnenstad als mooi eindresultaat. Daar teken ik voor!

Afbeelding 102 (Large).jpg

Zoek je een huis in deze stad?

Dan heeft De Huyzerij als specialist in het centrum en de jaren 30 wijken iets nieuws. De beste manier om de binnenstad te ontdekken én van woning naar woning te rijden is met de fiets. En die hebben we voor je klaar staan. Maar we hebben ook een parkeervergunning in het centrum voor je.

Dus, geef even door wanneer je komt en je kunt bij ons, aan de rand van het centrum, gratis parkeren én allebei een fiets lenen. Dus ontdek het centrum van Den Bosch. Fiets en parkeerplaats de hele dag beschikbaar. Dat kijkt wel zo rustig. 

Makkelijk toch, De Huyzerij doet het.  

Wiggle iPhone 5-2.jpg

FF Wiggelen

Even wiggelen. Oftewel opzoeken wat je kunt gaan doen op het gebied van cultuur en evenementen. In de Verkadefabriek werd daarvoor onlangs Wiggle gelanceerd, een app ontwikkeld door 3 Bosschenaren.

Wiggle leert je kennen en zoekt in een volledig aanbod van films, theater, muziek, festivals, kunst en beurzen. Wiggle toont vervolgens alleen evenementen die specifiek bij jou passen. Het is jouw persoonlijke evenementenagenda!

http://www.wiggleapp.nl

 

panoramawinkel.jpg

Panoramawinkel.nl

VERKEN JE NIEUWE WOONOMGEVING OP PANORAMAWINKEL.NL

Als stadsmakelaar weten wij natuurlijk heel goed dat je omgeving heel belangrijk is voor je woongenot.  Mede daarom is “onze” stad zo aantrekkelijk. Nu kun je deze omgeving ook vastleggen als een hele mooie muurversiering. De mogelijkheden hierbij zijn heel breed.

De panorama’s worden bij voorkeur uitgevoerd in metalic fotopapier dat achter plexiglas verlijmd wordt. Museumkwaliteit heet dat. Maar ook aan bijvoorbeeld life size wandbekleding (als een soort behang) helpen zij je graag.

Door de extreem hoge resolutie kunnen sommige panorama’s wel afgedrukt worden op een Lengte van 100 meter. Dit, in combinatie met echt maatwerk, zorgt voor een waar kunstwerk in je woning.  

En als je favoriete panorama er niet bij zit wordt er samen gezocht naar de mooiste oplossing. De sky is de limit (of je plafond natuurlijk).  

Meer weten of een afspraak maken?

RENS JANSSENS  -  06-17391150

Of   http://www.panoramawinkel.nl

 

image.jpeg

Zelf Je bank ontwerpen bij Living, in het centrum van Den bosch.

Nieuw in 's-hertogenbosch. De bossche ondernemer en eigenaar van Living Home interieurs (Vughterstraat 55) Perry Henkelman is een nieuw bedrijf gestart in het centrum van 's-Hertogenbosch waarbij de klant zelf zijn bank on-line kan ontwerpen. Het werk heel simpel: In 3 stappen kom je tot een geheel eigen bank. Je kiest je type bank, binnen dat type het model en als laatste de stof. En dat alles voor een heel scherpe prijs.  

Dus als je bij De Huyzerij een huis koopt zal de bank er altijd perfect in passen :-).

http://www.jebankontwerpen.nl